Alta brannstasjon

Alta brannstasjon med buet frontfasade som er optimal tilpasset vind og snødrift på stedet.

Brannstasjonen i Alta er lokalisert sentralt i byen med direkte atkomst til hovedveinettet. Bygningen har en buet portfasade med vognhall mot veien og sekundære rom som verksteder, garderober og vaskerom i bakkant av bygget. Det har vært fokus på brukerinvolvering og HMS gjennom prosjekteringen. Overnattingsrom, oppholdsrom og kontorer er lokalisert i 2. etasje. Ved utrykning er det enkel adkomst via sentral plassert trapp og stang som føre til vognhall/ garderobe for utrykningsklær. Stasjonen markeres med tårn som rommer trapp/ heis samt klatrevegg og fasiliteter for øving i høyde. Tårnet er med på å styrke byggets identitet som brannstasjon.

Kategorier

Arkitektur

Tidslinje

2015-2019

Hvor

Alta, Norge

Størrelse

4 300 m2

Oppdragsgiver

Alta kommune

Samarbeidspartner

No items found.
Foto:
Arvú v/Marie L. Somby

Se lignende prosjekter