Nasjonalparker skilt

Nasjonalparker skilt

Nasjonalparkene er ofte storslåtte naturlandskaper som byr på fantastiske utsikter. Naturreservater er fredet som følge av sine unike kvaliteter, som kan være én bestemt art i en spesifikk biotop

Dette kan være krevende å kommunisere fordi det krever faglig kompetanse, og artene og biotopene kan være vanskelig å oppdage – og kanskje de ikke bør forstyrres. Designet av skiltene til naturreservater tar derfor utgangspunkt i begrepet «INNSIKT» og at formen skal kommunisere og inspirere til å senke farten, og gå i dybden for å få med seg detaljene.

Formen skrår inn mot en smal åpning inn mot naturreservatet. Slik blir man ledet innover mot et fokuspunkt lenger framme.Vi foreslår bruk av karbonisert tre med en tydelig trestruktur; det vil skape et grafisk uttrykk som står i stil med det øvrige designprogrammet for Nasjonalparkene. Inspirasjon: «Å gå rundt med et forstørrelsesglass og å se på livet i naturen. Se den lille verden som lever i naturreservatet, og se skjønnheten i alle detaljene. Se skjørheten, og forstå hvor viktig det er at vi tar vare på naturen rundt oss.»

Kategorier

Landskap

Tidslinje

2019

Hvor

Naturreservater, Norge

Størrelse

Oppdragsgiver

Miljødirektoratet

Samarbeidspartner

No items found.
Foto:
Verte

Se lignende prosjekter